Eating Disorder Support Forum banner
  • Important - Please Read This website may include conversations, media, and content around topics relating to eating disorders, trauma, addiction, and mental health. Please be aware that this content may be upsetting, difficult, or triggering for some. EDSF is intended as a place of safety. If you or someone you know is struggling with an eating disorder, Feast-ED.org is a resource that lists the organizations set up to help.

URGEN-Wychodzić z siebie

1 reading
294 views 9 replies 5 participants last post by  sidewalk  
#1 ·
Utrzymywałam wagę 35,4 kg przez kilka miesięcy, ale w ciągu ostatniego miesiąca lub dwóch moja waga wynosiła 35,7-36 kg. Nic nie zmieniłam w tym, co jadłam, więc nie rozumiem dlaczego.
Moje wypróżnienia były co 2-4 dni, ale nawet gdy ważę się zaraz po wypróżnieniu, moja waga nadal nie wraca W PEŁNI do tego, co było.
Czy powinnam zmniejszyć kalorie do 800, czy nadal jeść 1000-1100, co jadłam od kwietnia/maja, aby utrzymać wagę?

#4 ·
Zwiększenie kalorii na dzień lub dwa działa cuda. Twój metabolizm może zwolnić, jeśli zbyt długo pozostajesz w deficycie. Zmniejszanie kalorii pogarsza sprawę, zaufaj mi.
Nawet nie jestem na deficycie. 1000 to teraz moje kalorie podtrzymujące, które jadłem. Dlatego jestem zdezorientowany, bo nawet nie spodziewam się utraty wagi, tylko powrotu do 35,4. Ale po tak długim czasie nie jestem pewien, czy faktycznie przytyłem.