Eating Disorder Support Forum banner
  • Important - Please Read This website may include conversations, media, and content around topics relating to eating disorders, trauma, addiction, and mental health. Please be aware that this content may be upsetting, difficult, or triggering for some. EDSF is intended as a place of safety. If you or someone you know is struggling with an eating disorder, Feast-ED.org is a resource that lists the organizations set up to help.

Opinia na temat zaplanowanych 3 posiłków + 2 przekąsek dziennie

129 views 7 replies 6 participants last post by  Kirbo  
#1 ·
Czy to pomoże? Czy mogę przeżyć na około 1200 kalorii dziennie, nie tracąc rozumu i ciśnienia krwi. Zacząłem wymiotować, zanim wiedziałem, jak bardzo bulimia jest uzależniająca, ponieważ muszę pozbyć się całego tłuszczu z mojego ciała. Nie chcę już marnować czasu i pieniędzy

#2 ·
Wiem, że to może pomóc niektórym ludziom, więc warto spróbować, ale z mojego doświadczenia wynika, że jeśli nie pracujesz nad tym, co powoduje, że wymiotujesz/objadasz się, będziesz to robić nadal. Topamax całkowicie zabił mój apetyt i chęć do wymiotowania/objadania się, ale nadal to robię, ponieważ nie wiem, jak sobie inaczej radzić (poza cięciem, ale to nie wchodzi w grę z moją pracą).

#3 ·
Jeśli jesteś w stanie, gorąco to polecam. To był pierwszy krok, jaki podjąłem, aby rzucić b/p dzięki radom od @renyan. (Ostatnio Cię nie widziałem, więc jeśli to widzisz, cześć lmao.)

Będę szczery: 1200 to prawdopodobnie za mało, bo o ile pamiętam, jesteś mężczyzną? Wybacz mi, jeśli się mylę.

Powinieneś dążyć do TDEE, nawet jeśli ostatecznie nieznacznie je przekroczysz lub lekko przekroczysz. Zaakceptuj również, że przybierzesz dużo wody i jedzenia, i bądź przygotowany, aby sobie z tym poradzić z wyprzedzeniem.

#4 ·
Czy to pomoże? Czy mogę przeżyć na około 1200 kalorii dziennie, nie tracąc rozumu i ciśnienia krwi. Zacząłem wymiotować, zanim wiedziałem, że bulimia jest bardzo uzależniająca, ponieważ muszę pozbyć się całego tłuszczu z mojego ciała. Nie chcę już marnować czasu i pieniędzy
Szczerze mówiąc, próbowałem, ale zazwyczaj działa to tylko przez jeden dzień, a potem kończę na wymiotach. bulimia jest tak uzależniająca. Chciałbym móc się ciąć, ale gram w piłkę nożną, więc to nie działa.

#5 ·
To nie jest panaceum, ale czuję się lepiej, gdy jem regularne posiłki. Nawet jeśli moje napady objadania się są głównie spowodowane emocjonalnie lub psychologicznie, chroniczny głód sprawia, że są one gorsze i bardziej prawdopodobne. Jeśli chodzi o ilość kalorii, 1200 jest dość restrykcyjne dla przeciętnego dorosłego, ale najpierw skupiłbym się na wprowadzeniu struktury, zanim zaczniesz martwić się liczbami. Zdecydowanie nie osiągam swojego TDEE w dość regularny sposób (kocham moje problemy z żołądkiem, kocham moje życie), ale nawet regularne jedzenie i pozwolenie sobie na jedzenie wystarczy, aby objadanie się było mniej atrakcyjne.

#6 ·
Dla mnie zjedzenie 3 posiłków + przekąski naprawdę pomogło mi przestać objadać się, ale też trochę zwiększyłam kalorie i musiałam aktywnie pracować nad kwestionowaniem myśli/napadów objadania się. Ale dodanie większej liczby posiłków dziennie zdecydowanie mi pomogło.