Eating Disorder Support Forum banner
  • Important - Please Read This website may include conversations, media, and content around topics relating to eating disorders, trauma, addiction, and mental health. Please be aware that this content may be upsetting, difficult, or triggering for some. EDSF is intended as a place of safety. If you or someone you know is struggling with an eating disorder, Feast-ED.org is a resource that lists the organizations set up to help.

ED reddit jest tak toksyczny...

557 views 10 replies 6 participants last post by  SahloFolina  
#1 ·
Jestem na kilku subredditach ED na Reddicie. Właśnie dostałem minusa za powiedzenie, że ostatnio przytyłem i że może to być spowodowane "drugim okresem dojrzewania", który był tematem postu. Nie jestem pewien, dlaczego dostałem minusa, ale sprawiło mi to trochę gówniane samopoczucie. Może być też tak pro-ana i fatfobiczne... Ktoś innego dnia dostał szalonego minusa za powiedzenie, że BMI to bzdura (KTÓRE JEST Z HISTORYCZNEGO PUNKTU WIDZENIA I ZGODNIE Z BADANIAMI). Szczerze mówiąc, powinienem spędzać mniej czasu na Reddicie, ponieważ może to być taka kloaka... Czuję, że ta społeczność jest trochę lepsza i widzę mniej osób, które atakują i nienawidzą innych użytkowników, a także więcej dyskusji i korekt wokół rozpowszechniania szkodliwych informacji.

#3 ·
reddit ogólnie rzecz biorąc to dziura, jest jak magnes na nieszczęśliwych ludzi, którzy muszą wyładowywać swoje problemy na wszystkich innych.
tak, naprawdę powinienem przestać z niego korzystać... jestem też na głównym subreddicie wegańskim i też może być źle... tak wiele toksycznych postów i szalonych komentarzy.

#5 ·
Jestem tam tylko dla r/edanonymemes i nie mogę sobie poradzić z żadnym z innych, bardziej poważnych forów. Przykro mi, że nie masz tam pozytywnej przestrzeni społecznościowej, mam nadzieję, że uda ci się zdystansować od tego.
to było na r/edanonymemes!! Naprawdę mnie to zaskoczyło, ponieważ zwykle jest to dobra społeczność. 😞

#6 ·
Jestem na kilku subreddits ED na reddicie. Zostałem właśnie zminusowany za powiedzenie, że ostatnio przytyłem i że może to być spowodowane "drugim okresem dojrzewania", który był tematem postu. Nie wiem, dlaczego dostałem minusy, ale poczułem się z tym trochę do dupy. Może być też tak pro-ana i fatfobiczne... Ktoś innego dnia dostał szalone minusy za powiedzenie, że BMI to bzdura (CO JEST Z HISTORYCZNEGO PUNKTU WIDZENIA I ZGODNIE Z BADANIAMI). Szczerze mówiąc, powinienem spędzać mniej czasu na reddicie, ponieważ może to być taka szambo... Czuję, że ta społeczność jest trochę lepsza i widzę mniej osób, które atakują innych użytkowników i nienawidzą ich, a także więcej dyskusji i korekt w związku z rozpowszechnianiem szkodliwych informacji.
Których subredditów? Bo używałem edanonymous i edanonymemes i myślałem, że nie są takie złe. Ale nie byłem tam od jakiegoś czasu

#10 ·
które subreddity? bo używałem edanonymous i edanonymemes i myślałem, że nie są takie złe. Ale nie byłem tam od jakiegoś czasu
to było na /edanonymemes, ale widziałem kilka złych rzeczy na /edanonymous. a r/edrecoverysnark jest OKROPNE.

#11 ·
Ludzie wciąż tam chodzą, są zszokowani, odchodzą, wracają, są zszokowani!

Mówi się, że oznaką prawdziwego szaleństwa jest ciągłe robienie tego samego i oczekiwanie innego rezultatu.
wiem, że jestem szczytem szaleństwa fr.